UTSTYR TIL KATTEN.

KATTEDO.

Det finnes mange typer kattedo på markedet. Vi anbefaler den enkleste typen, altså den som ikke er overbygget. I de overbygde typene kan lett bli veldig dårlig og innestengt luft i hvis ikke man er svært nøye med å rense den. I en travel hverdag er det lett å glemme seg og da kan det skje at katten foretrekker å gå et annet sted å gjøre sitt fornødne.

Om man bruker de enkleste typene med bare en enkel bakke er det lettere å følge med når kassen skal renses. Om man i tillegg spanderer noen kroner ekstra og bruker en kvalitets klumpesand, så blir det nærmest ingen lukt.

En god klumpesand er veldig drøy og bruker man den riktig, med en spadesil til å ta vekk klumpene, blir ikke denne sanden dyrere enn den billige typen man kjøper i dagligvarebutikken. Det finnes mange typer klumpesand i dyrebutikken og man trenger nødvendigvis ikke kjøpe den dyreste. 

VANN OG MATSKÅLER.

En tørrfordispenser er lurt å kjøpe. Da er man sikret at katten har tilgang til mat i langt større grad enn at man fyller på med tørrfor i skål. Katter spiser nemlig ofte og lite og må derfor ha mat tilgjengelig hele tiden.

Til våtfor, fisk og annen mat er enkle matskåler det beste å bruke. Her finnes et stort utvalg i dyrebutikken. Vanndispensere er ikke å anbefale. I forhold til en hund drikker en katt veldig lite og en liten skål med vann er nok. Det må selfølgelig skiftes hver dag ellers vil bakterier angripe vannet og katten kan bli syk.

KLATRESTATIV OG KLOREBRETT.