Innvollsorm hos katter.

Det er svært vanlig at katter har parasitter i fordøyelsessystemet.

Bendelorm er avhengig av en mellomvert for å utvikles. Dvs at denne parasitten sees hos katter som jakter mus, gangere og fugler. Bendelorm kan se ut som risgryn og kan av og til sees i endetarmen til katten. Bendelorm kan også forekomme i oppkast. Da ser man ofte lengre ormer med flere ledd.

Spolorm er trådformet, gulhvit og kan sees i oppkast. Spolorm forekommer hyppigst. De er gulhvite og ligner på spaghetti. Voksne ormer kan bli opptil 10 cm hos katt. Larvene må gjennomgå en vandring igjennom lever og lunge for å modnes, før den vender tilbake til tarmen. Spolormen smitter også via egg i avføringen. Mennesker kan smittes ved inntak av jord eller sand som er forurenset med katteavføring. Det er derfor viktig å behandle katter regelmessig, og å unngå at katter gjør fra seg i sandkasser hvor småbarn leker.

Symptomer på innvollsorm:

Kløe og slikking bak

Vekttap

Matt pels

Diaré

Brekninger og oppkast

Hoste

Utspilt buk

Forstoppelse 

Godt råd:

Har du en katt som er veldig glad i å jakte bør den gå med halsbånd med en liten bjelle spesielt i sommerhalvåret. Da blir det mye vanskeligere for den å fange mus og fugler.

Behandling:

Behandling for innvollsorm fåes på resept hos din vererinær. Man trenger kun å ringe for å få en resept. Det er flere forskjellige behandlingstypertyper man kan få. Vi anbefaler Drontal som bør gies rundt 3 ganger i året. Spør om du kan få resept på flere tabletter samtidig, så er du sikker på at du har når katten skal ha neste gang!