KATTEN ER ET FORUNDERLIG DYR.

Kattens historie pendler mellom dyrkelse og helligdom som i det gamle Egypt, Japan og Kina og forfølgelse i Europas middelalder der menneskene brente kattene på bål eller drepte dem sammen med hekser. Middelalderens prester forbandt ofte katten med djevelen. Når pesten tok livet av store deler av Europas befolkning og man innså at det var rottene som spredte denne smittsomme sykdommen ble katten tatt til nåde igjen og fikk jakte som rottefangere.

I moderene tid er kattens status veldig forskjellig. Mange katteeiere prioriterer å bruke tusenvis av kroner på utstyr til katten, de betaler dyre utstillinger og reiser langveis for å få mest mulig premier. 

På den andre siden dør tusenvis av hjemløse katter som av ulike grunner har blitt overlatt til seg selv. Disse sees på som verdiløse og mange mennesker klager på dem og synes de forpester nabolaget, sprer sykdommer osv. I Norge finnes det ikke flere enn 1 av 400 innbyggere som støtter forebyggende tiltak for disse glemte dyrene. For en ekte dyrevenn er dette ubegripelig.

Påståtte forklaringer på at katten er falsk, upålitelig og lomsk stemmer overhodet ikke! Det er bare fordommer og mangel på kunnskap. En katt er et rovdyr som kan forsvare seg med klør og tenner om det skulle være nødvendig. Men katten er også svært trofast og kjærlig. Har man en gang fått en katt fortrolig så har man fått det for livet. Dette får jo kattevenner daglig bevis på. Det kan være "presentert" i form av jaktbytte - mus, fugler osv. Det kan være kattens glade hilsen når vi kommer hjem. Det kan være kveldskosen i sofaen. Det er dessuten bevist at blodtrykk og puls synker når vi gjør noe så enkelt som å stryke og klappe en katt. Gamle demente mennesker blomstrer opp når de har katte-terapi og mange syke friskner raskere til når de har kontakt med et kjæledyr. Det finnes utallige berettelser om katter som finner hjem når de har gått seg bort. Det beror ikke bare på deres velutviklede "sjette sans". Det beror også på at den vil tilbake til sine mennesker.